Er det noget du tror du ved eller noget du ved?

Udgivet af Hanne Lynge

Den 22. februar 2021

Er det noget du tror du ved eller noget du ved du ved. Der er ligeså mange verdner, som der er væsner. En fisk har f.eks. en verden som kun består at vand. Hver en verden udspringer fra hver hjerne der kan opfatte, og er bygget op om det hjernen kender.

Menneskers verdener er større end dyrs, fordi vores verden er et mix af det vi kender, og det som ligger i vores fantasi. En fantasi – eller en visualisering om man vil – som sker ud fra det, vi får fortalt og som vi tror på. Vi hører jo mange ting, og hvis vi forstiller os, at hver gang vi hører noget, så er det som om vi får tilbudt en brik til vores samlede puslespil af vores private verdensbillede. Nogle gange siger vi ja tak til brikken og lægger den til billedet og andre gange siger vi nej tak for den passer ikke ind i det vi i forvejen mener.

Derfor er vores verdensbilleder så forskellige, og det giver ingen mening at diskutere, hvis billede der er mest rigtigt. Den del af vores verden, som tilhører det vi selv har oplevet må være ”noget vi ved vi ved” medens resten kun kan være ”noget vi tror vi ved”.

Jeg synes, jeg oplever rigtig mange diskussioner for øjeblikket, som opstår ud fra ”noget vi tror vi ved”, men kæmpes i en verbal kamp, som om det er ”noget vi ved vi ved”. Jeg tænker det har skabt krige gennem generationer – men det er jo kun ”noget jeg tror jeg ved”.

Hvis vi husker at ”noget vi tror vi ved” ikke er ”noget vi ved vi ved” vil det give plads til at lytte og undres.

Læs også disse indlæg…

BRUG FOR ET GODT BO-STED TIL EN UNG?

BRUG FOR ET GODT BO-STED TIL EN UNG?

Særligt tilbud til jer:  Hør, hvorfor det virker!Lige nu har vi et særligt tilbud til dig og dine kollegaer: Et foredrag, hvor vi kommer ud til jer på arbejdspladsen og fortæller om filosofien og de tanker, vi arbejder ud fra. Gennemprøvede metodikker, som...

læs mere
Oh Hvilken Ro

Oh Hvilken Ro

Han græd for døve øreHan stillede sig bag en dørOg ingen ville høreHan græd som børn nu gørSå blev han stilleJa han blev stilleOh hvilken ro Han elskede sin skoleHans flittighed var storMen det var altid OleDer fik det sidste ordSå blev han stilleJa han blev stilleOh...

læs mere
Corona

Corona

Jeg kan huske at vi kørte rundt på knallerter hver weekend for at komme til fest. Vi kørte nogen gange 15 km i snestorm for at komme til den fest med lige præcis de unge, som vi brændte for at være sammen med. Vi var drevet af det sociale, vi var drevet at den...

læs mere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

WordPress Lightbox